Wednesday, September 28

Wordless Wednesday #12

3 ribu komen


Korang masih ingat dengan dua budak kungfu ini? Lihatlah gambar mereka setelah dewasa.  Haa kelas kau jah. Yang mana jadi pilihan hati anda? :D
sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Friday, September 16

minggu yang begitu mengkagumkan bersama Yabhg Tun Dr. Mahathir Mohamad

2 ribu komen
ISNIN 12.9.2011
First class for the first day in the new semester, aku ponteng off semata² memenuhi undangan ke Bicara Negarawan Bersama YABhg Tun Dr. Mahathir Mohamad di Yayasan Kepimpinan Perdana, Putrajaya.

Even cam menyusahkan diri sendiri tapi sangat best dan berbaloi kot. Satu hari just makan, makan dan makan. Dapat free gift dengan duit raya lagi. Hee..
Pagi di UMP, petang di UPM dan malamnya di UiTM Puncak Alam. Its really make my day. :)



aku nak upload video aku cium salam Tun kat fesbuk tapi..
picit atas gambo untuk tumbesaran
ini sangat demm! sapalah yang report aku infringement copyright video neh? so aku snapscene jela babak aku salam Tun. cukup kot buat korang jeles.. hehe *gelak belagak

eksaited dapat salam Tun, kau ada?
*maaf quality rakaman sangat demm

KHAMIS 15.9.2011
Tun turun UMP. Perghh.. Ini sangat membanggakan. Seminggu 2x jumpa orang besar. Aku sampai je dewan dah full. Dapat duduk kat stage atas. Memang bestlah. Macam tengok bola. HAHA

Dulu Datin Rosmah sempena Program Kami Prihatin kalau tak silap aku. Merasalah juga lotion 3inci tebal First Lady Malaysia hari tu. HAHA *maaf takda video babak aku salam Datin Rosmah.

read more here: Tun Mahathir Gegar UMP!


p/s: terkagum dengan kata² penghargaan untuk Tun oleh seorang pelajar lelaki mewakili the younger generation. Dah la kacak. Hee.. Feel like i'm fallen to you.

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Wednesday, September 14

Wordless Wednesday #11

8 ribu komen

p/s: maaf, belum sampai seru lagi oke ;p

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Saturday, September 10

the making of.. Cornflakes Madu

6 ribu komen
Tup-2 kira dah pun masuk 10 Syawal. Dah posenam? Senam pun jauh, apatah lagi nak pose ye dak? HAHA. *yang wajib ganti ni didahulukan Yelah! (-.-") Ahaa.. kali ini Mastercep Teja membawa anda ke resepi feberetnya yakni, CORNFLAKES MADU. Amboi kelass kau jah! Raya sebulan oke, pedulik apanyer aku. Saja buat lagi tadi sebab stok sebelum ni dah sapan dah. Sold out gitu! So Mak Jemah Mastercep Teja bikin ni untuk dibawa balik asrama nanti. Ada juga benda nak dikunyah time study nanti.. *kemain


So kita terus ke bahan-bahannya:
Beberapa guni emping jagung *melayu sangat you~
Buttercup
Sebijik sarang landak lebah hutan *tiada jaminan keselamatan
Gula halus/kastor
Kekacang/kismis/ceri *untuk memeriahkan majlis saja
Papercup

Cara-caranya pulak:
1. Cairkan sebijik buttercup 250g kalau tak silap aku lah.
2. Butter dah cair, kau humban madu dan gula halus. Masak sampai cair semua.
3. Humban pulak cornflakes td dlm 500-600g. Jangan seguni, aku gurau je tu. Agak-2 la, bagi ngam-2 dengan adunan madu tadi. Gaul sebati dalam api kecik. Kang hangus. Kalau nak cantik, humban skali kekacang/kismis/ceri etc.


4. Pastu masukkan dalam papercup molek-2. Nak meriah lagi, tabur color rice or bijan atas dia.


5. Bakar dalam ketuhar selama mana kau nak. HAHA. Gurau. Kejap dah la dalam 5 minit, nak kasi lekat je.


Mudahkan? Sangat mudah la sampai adik bujang aku yang baru lepas sunat tu pun dah reti bikin. Nak tahu tak kenapa corflakes kitorang bikin ni even tak berapa lawa macam jual kat kedai-2 tu tapi habis licin menjilat jari??? Haa.. saksikanlaahhhh...


Ini penyedapnya. Nasib kaulah sapa yang makan kuih yang adik aku buat. KAHKAHKAH3jutalemon.. *muntah cornflakes*

sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Wednesday, September 7

Wordless Wednesday #10

10 ribu komen
*picit atas gamba utk tumbesaran


P/S: Maaf melanggar etika WW# but i need to say something, "Siyes, aku tak tahu dia artis!" 10minit kemudian, saya terpaksa delete komen untuk mengelakkan gangguan notifications (-.-")
sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Saturday, September 3

aku si bodoh yang percaya kata-katamu

0 ribu komen
"..cari yang lebih baik kalau taknak aku menyesal"
-aku terluka





sudah baca sila LIKE ye. SEND pada kawan juga boleh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...